donderdag 21 november 2013

Autumn Guide

'De herfst is al volop aanwezig, de perfecte tijd voor een Guide met leuke tips en ideeën om de herfst door te komen!'
''Autumn is a second spring where every leaf is a flower. 
Als ik denk aan de herfstmaanden denk ik vooral aan warmte en nee dan bedoel ik natuurlijk niet de temperatuur maar de warmte van gezelligheid, die deze leuke tijd meebrengt, met een warm dekentje, een heerlijke kop thee of chocolademelk en een inspirerend boek op de bank, ik denk niet dat het relax-gehalte nog hoger kan gaan dan dat!


''The best things about autumn..

..hot drinks
'A hug in a cup' dat is precies wat warme chocolademelk en thee zijn, ze warmen je op,verspreiden een heerlijke geur en geven je het echte geluksgevoel! Geef je chocolademelk eens een twist door 'm zelf te maken, super makkelijk en lekker, warm een kop amandelmelk op en voeg er na smaak wat cacaopoeder, kaneel en eventueel wat honing aan toe. Of maak een lekkere Chai tea latte (recept via Bagels & Beans)

Maak onderstaande ingrediënten zo klein mogelijk:



  • 20 gram kaneelpijpjes
  • 15 gram steranijs
  • 7 gram kardemom
  • 10 gram gember
  • 10 gram kruidnagel
  • 1 gram zwarte peperkorrels
Hierbij aan toevoegen:
  • 20 gram zwarte thee
Laat alle ingrediënten in een pan met 5 liter kokend water voor ongeveer 30 minuten trekken, voor het drinken even het 'mengsel' zeven en daarna amandelmelk, sojamelk of gewone melk naar smaak toevoegen, eventueel ook wat honing als je van lekker zoet houdt! 

..movies and movie nights
Houd een gezellige movie night met je favoriete films of series, een lekker zacht dekentje erbij, je warmste sweater uit de kast getrokken en grote mok thee of chocolademelk and you're ready to watch! Mijn persoonlijke aanraders: Once Upon A Time, Modern Family, Gossip Girl, alle Harry Potter en Twilight films maar ook heel leuk zijn The Smurfs 1 of 2 en Disney films doen het natuurlijk altijd goed!

..baking, cooking and of course, eating!
Geniet lekker van al het eten dat hoort bij het herfstseizoen! Zoals een lekker appeltje met kaneel, of maak zelf een heerlijk bananenbrood! (Klik hier voor recept) Wat ook heel lekker is tijdens de herfst is pompoensoep of een pumpkin spice smoothie! Maak een lekker zondagsontbijtje of ga heerlijk lunchen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten