donderdag 19 december 2013

Kerstvakantie Guide

Nog maar één dagje en dan staat de welverdiende kerstvakantie voor de deur! En laten we eerlijk zijn: stiekem zijn we er allemaal heel erg aan toe om even lekker uit te rusten en bij te komen van 2013. Maar natuurlijk kun je niet de hele kerstvakantie spenderen aan uitrusten en bijkomen, je warme bedje is namelijk niet de enige die wat gezelschap nodig heeft. Vandaar een Kerstvakantie Guide vol met ideeën om optimaal te genieten van de feestdagen (en daar mag best eens een rustdagje tussen zitten hoor!)

Een van de beste manieren om in de kerstspirit te komen is door je familie van de hangbank te sleuren en samen een gezellige kerstmarkt te bezoeken! Kerstmarkten staan bekend om hun snuisterijtjes, lekkernijen, kerstlichtjes maar bovenal heel veel gezelligheid! Om je heen kijkend op zoek naar iets leuks ben je omringd door de geur van koekjes en warme chocolademelk. Er zijn rond deze tijd van het jaar genoeg kerstmarkten die je kunt bezoeken, van Duitsland tot Oostenrijk, maar ook hier in ons eigen kikkerlandje en vaak ook in je eigen stad of dorp! 

Tijdens de koude winterdagen kan je kwetsbare huidje wel even een oppeppertje gebruiken, creëer je eigen spa en maak een homemade maskertje, doe een warme badjas aan en ga eens lekker ontspannen met yogamuziek op de achtergrond. (Vraag je mams heel lief of je ze teennageltjes wilt lakken!)

DIY: Rozenmasker
Benodigdheden:

  • 6 verse rozenblaadjes
  • 2 eetlepels rozenwater
  • 1 eetlepel volvette yoghurt op kamer temperatuur 
  • 1 eetlepel vloeibare honing
Week de rozenblaadjes en prak ze daarna in een kommetje, voeg hier het rozenwater, de honing en de yoghurt aan toe en meng het goed. Smeer het mengseltje op je gezicht en laat het 10 minuutjes in trekken. Vervolgens afspoelen met lauwwarm water. 

Af en toe moet je ook even een rustdagje inlassen maar dit betekent niet dat je de hele dag je bed moet vergezellen! Ga bijvoorbeeld naar de dichtstbijzijnde bibliotheek (anno 2013 moet je echt een lenerspas hebben hoor!) en leen een grote stapel boeken! Kies tijdens de kerstdagen voor een echte kerstmisklassieker zoals 'A Christmas Carol'. Ook een echte aanrader is de chicklit 'I Heart Christmas' van Lindsey Kelk! Nu je eindelijk eens tijd hebt om lekker te lezen kun je natuurlijk ook voor een boekenserie gaan zoals de Harry Potter delen, Pretty Little Liars, John Green-novels of L.A. Candy. 

Kerst is niet compleet zonder kerstfilms! Nu de feestdagen weer voor de deur staan, komen er weer genoeg leuke films op televisie, van animatiefilms tot komedies, er is genoeg keus. Benieuwd naar wat er op televisie komt? Bekijk dan HIER mijn recente blog met de must-see movies! 


Chocolade en fruit: dat is pas genieten! Maak je eigen (gezonde) chocoladefondue: smelt een reep pure chocolade met een cacaogehalte van minimaal 75% en dip hier lekkere stukjes fruit in, zoals banaan of aardbei. 

De kerstdagen zijn perfect om eens de keukenprinses (of prins) uit te hangen en allemaal lekkernijen te maken, dus leef je lekker uit en duik de keuken in! Zoet, hartig, uit de oven, van de grill, een gerecht of een heel buffet, je hebt genoeg tijd dus maak er een kerstfeestje van! Nog leuker is om je kersttrui aan te trekken en tijdens het koken uit volle borst mee te zingen met alle zoetsappige kerstliedjes. Houdt mijn blog in de gaten want de komende tijd zullen er nog veel lekkere receptjes te voorschijn komen! 

Wanneer je portemonnee het toelaat, is het ook heel leuk om de Winter Efteling te bezoeken! Prachtige lichtjes, ijspret en knisperende kampvuren, de Efteling is een magische plek tijdens de winterdagen vol met leuke winter attracties. 


Nu de hele familie gezellig bij elkaar is, is het weer eens tijd om een ouderwets spelavondje te houden. Dus versterk je taalskills met scrabble, wordt multimiljonair van monopolygeld of dobbel je geluk met Yahtzee! 

1 opmerking:

  1. Mooie tips Rilana. :-) Ik wens jou ook een paar hele goede vakantieweekjes! Maar met deze tips moet dat toch wel lukken. :-D

    BeantwoordenVerwijderen