donderdag 6 maart 2014

Recept: Peanut Butter Banana Bread

Pindakaas en banaan: a combination made in heaven! Ik ben GEK op pindakaas en dan vooral de heerlijke crunchy variant, heerlijk op brood, havermoutpap en tegenwoordig ook in bananenbrood! Bananenbrood is al een tijdlang een van mijn favoriete tussendoortjes, handig om mee te nemen, easy to make en ook nog eens handig om in te vriezen (zo kun je er nog langer van genieten!). Wanneer je net als ik peanut butter addicted bent is het zeker de moeite waard om op een luie zondagmiddag de koksmuts op te zetten en dit heerlijke smeuïge bananenbrood met pindakaas te bakken! 

Vrij van: zuivel (lactose), geraffineerde suiker

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

  • 100 gram amandelmeel 
  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 2 eieren
  • 4 zeer rijpe tot overrijpe bananen 
  • 150 gram pindakaas met stukjes 
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • kaneel naar smaak
  1. Prak in een kom de bananen tot een moes en mix dit met de eieren en de pindakaas. 
  2. Voeg het meel, de bakpoeder en kaneel toe aan het mengsel en mix goed door elkaar.
  3. Bekleed een cakeblik met bakpapier, verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bak het bananenbrood voor circa 45 à 55 minuten, het bananenbrood is klaar wanneer een prikker er schoon uitkomt.
! Ook lekker met een handje pinda's. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen