dinsdag 29 april 2014

Supersnelle eiersalade


Zoals ik al in deze blog schreef, is er geen nuttige reden om eieren te vermijden, ze zitten boordevol vitamines, mineralen en eiwitten en zijn dan ook reuze gezond. Een omeletje, spiegeleitje of zachtgekookt ei is natuurlijk heerlijk op de boterham of knapperige knacker maar af en toe wil je gewoon iets specialers. Persoonlijk ben ik gek op eiersalade en dan wel de zelfgemaakte versie: heerlijk vers, gezond én lekker pittig! Heerlijk als tussendoortje of als speciale traktatie tijdens de luie zondagmiddagbrunch. 

Je hebt vast wel eens van die momenten dat je opeens enorme trek krijgt in één speciaal ding. De ene keer is dit zoetigheid zoals romige chocoladepasta of een knapperig koekje. Maar natuurlijk zijn er ook de zoute trek momenten waarop je snakt naar een blokje kaas, een zout handje noten of.. eiersalade! Dan kun je natuurlijk naar de winkel rennen om daar de welbekende eiersalade oet Twente te halen, want die is lekker vers.. toch? Neem je echter een kijkje bij de ingrediënten dan zie je een waslijst waarbij je een woordenboek nodig hebt. 
De ingrediënten van de Johma eiersaladegekookte vrije uitloop eieren 62%, raapolie, water, scharreleigeel, suiker, natuurazijn,mosterd, glucosestroop, geheel gehard palmpitvet, zout, zuurteregelaars: natriumacetaat/natriumlactaat, verdikkingsmiddelen: guarpitmeel/xanthaangom, gistpoeder, conserveermiddelen: kaliumsorbaat/E211, emulgatoren: azijnzure esters van mono- en diglyceriden/mono- en diglyceriden, specerijen (bevat mosterd, selderij), gemodificeerd zetmeel, voedingszuur: melkzuur, natuurlijk aroma (bevatselderij), melkeiwit, bieslook, aroma, citroensap, smaakversterkers: mononatriumglutamaat/natriumguanylaat/E631, stabilisator: E340, kleurstoffen: caroteen/karamel, melasse, gehydrolyseerdsoja-eiwitsojabonenpoeder, tarwemeel.
Allemaal onnodige toevoegingen terwijl je zo makkelijk zelf een heerlijke eiersalade kunt makken! Dit recept is een recept waarbij je zelf nog van alles kunt veranderen en toe kunt voegen!

Ingrediënten voor 2 personen (een klein bakje)

  • 2 gekookte eieren
  • 3 à 4 eetlepels hüttenkäse (of yoghurt/mayonaise)
  • 2 kleine theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 kleine theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zeezout 
  1. Kook de eieren halfzacht in ongeveer 5 minuutjes. Laat ze even goed schrikken (met water niet met je engste boeh-geluiden) en pel de eieren daarna. 
  2. Snij de eieren in kleine stukjes en doe dit in een schaaltje. Meng met de hüttenkäse, mosterd en kruiden. 
  3. Bij het mengen is het belangrijk om regelmatig even te proeven zodat het precies de smaak krijgt die jij lekker vindt!

2 opmerkingen: