vrijdag 23 mei 2014

Fastfood Friday Krokante kipwrap


Met enthousiast getrommel vanachter de donkere wolken en een overdreven dosis tranen van geluk, is de vrijdagavond eindelijk weer ingeluid! Ik hou van vrijdagen en dan al helemaal wanneer ik na een lange schooldag thuiskom en mag genieten van de vrijheid van het aanstaande weekend. A party without a cake is just a meeting en zo is het begin van het weekend zonder fastfood gewoon een vrijdag. We hebben al een paar heerlijke gezonde fastfood variaties gehad maar een van de lekkerste onderbreekt nog: een heerlijke wrap met krokante kip. Wraps zijn enorm populair en laten we eerlijk zijn, we all like to wrap it up sometimes! De traditionele wrap wordt ook wel als taco bestempeld door de Mexicanen en deze worden altijd lekker goedgevuld met vlees, kaas of groente. Helaas worden veel wraps gemaakt van wit tarwemeel, als je net als ik geen tarwe eet is dit natuurlijk een groot minpunt. Deze kipwrap bevat geen tarwe (gluten) en ook geen suiker maar is wel fluweelzacht en boordevol smaak waar je lichaam spontaan chicken wings van produceert. 

Vrij van gluten, zuivel en geraffineerde suikers 
Ingrediënten voor 1 hartige wrap 
  • 100 ml lauwwarm water of ongezoete plantaardige melk (amandelmelk/sojamelk)
  • 1 ei 
  • 10 gram gebroken lijnzaad
  • 10 gram amandelmeel
  • 10 gram boekweitmeel (of ander glutenvrij meel naar keuze)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel basilicum 
  • grote snuf zeezout
  • kokosolie om in te bakken
voor de krokant gepaneerde kip
  • 150 à 200 gram kipfilet
  • 1 geklutst ei voor het paneren 
  • 1 kleine eetlepel glutenvrij meel
  • 2 eetlepels glutenvrije havermout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 à 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • kokosolie om in te bakken
Voor de extra vulling kun je alles gebruiken wat je lekker vindt, denk aan hummus, pijnboompitten, sla, komkommer, tomaat enzovoorts. Ik hield het simpel en ging voor..
  • een handjevol alfalfa
  • een grote lik suikervrije mosterd
  1. Rol de kipfilet in 1 eetlepel glutenvrij meel totdat hij goed bedekt is. Kluts een eitje en haal hier de kipfilet een paar keer doorheen. Rol vervolgens de kipfilet door de havermout en bestrooi met de kruiden. 
  2. Smelt wat kokosolie in de pan en bak de kipfilet. 
  3. Meng ondertussen in een kommetje alle ingrediënten voor de wrap met een garde totdat het een mooi glad geheel is geworden. (De wrapmix blijft vrij vloeibaar!)
  4. Smelt in een andere pan nog een beetje kokosolie om hier de wrap in te bakken. 
  5. Controleer of de kip goed gaar is door er met een vork in te prikken, voor de zekerheid kun je de kip ook even doormidden snijden om te kijken of hij goed gaar gebakken is.
  6. De wrap is omkeerbaar wanneer de bovenkant al begint op te drogen, hierna keer je hem om en hoeft hij nog maar 1 à 2 minuutjes verder te bakken. TIP: wraps breken snel bij het omkeren, om het gemakkelijker te maken, kun je eerst de wrap op een bord laten glijden en hem daarna op de andere kant in de pan 'mikken'.
  7. Leg de wrap op een bordje en garneer met je favoriete vulling, leg daarna de krokante kip erop en genieten maar!
* Deze kip is lekker als avondwrap maar uit ervaring kan ik zeggen dat hij ook heerlijk is om mee te nemen in de lunchbox! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen