vrijdag 27 juni 2014

Knapperige amandelcrackers


Beschuitjes, knäckebröd en zelfs kartonnetjes, Nederlanders zijn dol op knapperige knappertjes en ook ik houd van een lekkere crunch en fijne bite. Een tijdje terug plaatste ik al een heerlijk recept voor Italiaanse lijnzaadcrackers (klik hier voor het recept). Af en toe moeten we eens out of the box denken, zo neem je in een spannende bui eens amandelpasta in plaats van pindakaas, of waag je je op zeer gevaarlijk door een plakkie geitenkaas in plaats van die vertrouwde Milner. Out of the box denken is een spannende expeditie, zo vinden velen het een behoorlijke opgave om buiten het Bolletje crackerdoosje te knabbelen. Maar geloof me, er gaat niks boven de geur en crunch van een zelfgemaakte knapper. Veel lekkerder, gezonder en een top optie voor de waaghalzen. Met speciale dank aan Rens Kroes' haar Power Food boekje waar ik mijn inspiratie vandaan haalde. Het resultaat is een heerlijke glutenvrije, suikervrije en veganistische cracker voor ieder moment. Jummy in your tummy met zelfgemaakte witte chocoladepasta of eiersalade

Ingrediënten voor +/- 6 crackers
  • 45 gram amandelmeel
  • 40 gram quinoameel
  • 3 eetlepels sesamzaad 
  • 2 eetlepels zonnebloempitten + 1 eetlepel pompoenpitten
  • 2 eetlepels gepofte quinoa
  • 1,5 eetlepel lijnzaad
  • 2 eetlepels glutenvrije havermout
  • 1 eetlepel extra vierge kokosolie 
  • +/- 60 ml water
  • een snufje zeezout 
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Meng in een kom de ingrediënten samen en voeg het water toe totdat de ingrediënten aan elkaar blijven plakken en een deeg vormen (té plakkerig is ook geen fijne bedoening dus zorg ervoor dat het niet aan je vingers blijft kleven). 
  3. Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier en strijk het mengsel hierover uit. Rol eventueel nog uit met een deegroller voor extra professionele crackers. 
  4. Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven en geniet! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen