donderdag 10 juli 2014

Biobites Raw Food crackers (review + winactie!)


Deze zonnige en bloedhete dagen schreeuwen om lekker makkelijk eten. De hutspotjes en prakpotjes worden ingeruild voor salades, de gebraden kip moet plaatsmaken voor de gegrilde zalm van de barbecue en de kleffe boterhammen worden ingeruild voor crackers. Van luchtige crackers tot stevige knäckebröden, de superschappen staan er vol mee. Helaas zijn veel crackers niet meer dan een makkelijke broodvervanger waar een flinke dosis liefde en smaak aan ontbreekt. Denk je gezond te doen met de luchtige cracottes, dan sla je de plank volledig mis. Lijnzaadcrackers zijn helemaal hot, verslavend lekker én gezond! Nu kun je natuurlijk zelf lijnzaadcrackers maken maar we zouden geen Nederlanders zijn als we niet van een beetje gemakzucht hielden. Ook ik houd af en toe van kant-en-klare crackers die voor het grijpen liggen. Onlangs testte ik de rauwe crackers van BioBites en na de eerste bite was ik meteen verkocht! Lees gauw verder om meer te weten te komen over de verschillende crackers, het crowdfunding project en natuurlijke de geweldige winactie waarmee je kans maakt op een crackerpakket inclusief een potje chocospread. 

Het bijzondere van BioBites..
De lijnzaadcrackers van BioBites zijn in tegenstelling tot veel andere crackers, niet gebakken maar gedroogd op een temperatuur van 40 graden Celsius, hierdoor mogen ze rauw genoemd worden en dit betekent dat álle voedingsstoffen bewaard blijven. Ook een fijn pluspunt is dat de crackers voor iedereen geschikt zijn doordat ze vrij zijn van gluten, suiker, lactose, granen en conserveermiddelen. Daarnaast zitten de crackers van BioBites vol met gezonde omega-3 vetten en eiwitten én zijn ze ook nog eens koolhydraatarm. 


Een lekkere krokante bite voor de hartige trek
Het nadeel van de normale supermarktcrackers is het ontbreken van een flinke portie liefde. We moeten allemaal wat liever voor onszelf zijn en voeding waar liefde inzit hoort daar absoluut bij. Daarom was ik helemaal happy toen ik ontdekte dat BioBites sinds 2012 crackers met de hand maakt in plaats van met machines, dat geeft zo'n fijne luxe touch! ;)

Ik nam de crackers als ik zin had in een hartig tussendoortje of een luchtige lunch. Ze zijn erg makkelijk mee te nemen en perfect voor in de lunchbox. Na alle smaken goed geproefd en getopt te hebben is mijn favoriete crackers de Italiaanse variant: alsof je een stukje pizzahemel opeet! Je kunt de crackers in 5 varianten krijgen:

Lijnzaad crackers (lijnzaad, zonnebloempitten, Himalayazout) 
  • Neutrale smaak die lekker past bij avocado, basilicum en een gekookt eitje
Rozemarijn crackers (lijnzaad, zonnebloempitten, wortel, ui, rozemarijn, Himalayazout)
  • Een lekkere kruidige cracker die heerlijk is in combinatie met geitenkaas, walnoten en honing
Italian crackers (lijnzaad, zonnebloempitten, zongedroogde tomaat, ui, gedroogde Italiaanse kruiden, Himalayazout) 
  • Een lekkere pizza-achtige cracker die vooral lekker is in combinatie met hummus en zongedroogde tomaatjes 
Indian crackers (goud lijnzaad, gekiemde boekweit, wortel, paprika, ui, knoflook, currykruiden, cayennepeper, koriander, Himalayazout) 
  • Een heerlijke kerrie-achtige cracker die super is in combinatie met zelfgemaakte kipkerrie of eiersalade 
Zeewier crackers (gouden lijnzaad, zonnebloempitten, courgettes, zongedroogde tomaat, ui, rozijn, dulse, nori, zeesla, nama tamari, appelazijn, Himalayazout) 
  • Een kruidige cracker die lekker is in combinatie met avocado, zalm en pompoenpitten

WINACTIE!
Nu je dol enthousiast bent, heb ik een geweldige verassing voor je! Ik mag namelijk een pakket crackers en een potje chocospread weggeven. Wil je kans maken op deze fantastische prijs? Je kunt op de volgende manier meedoen:
  • Like Herbalgreeninfinitea en BioBites op Facebook.
  • Deel het bericht over de winactie en geef in een reactie onder het bericht antwoord op de volgende drie vragen:
  1. Wanneer is BioBites opgericht?
  2. Welk ingrediënt zit er NIET in de zeewiercracker? Kies uit: tamari, dulse of dadel.
  3. Tot wanneer loopt de crowdfundcampagne van BioBites?
Het antwoord op alle vragen is te vinden in deze Blogpost! 
Heb je geen Facebook? Stuur dan een mailtje naar herbalgreeninfinitea@hotmail.com met de antwoorden. Je kunt t/m 10 augustus 2014 meedoen.

BioBites crowdfunding 
Helaas zijn de BioBites crackers nog niet in alle biologische winkels te koop. Dit moet natuurlijk veranderen zodat iedereen kan genieten van gezonde crackers. Om dit te bereiken heeft BioBites €5.000,- nodig om een grote droogoven aan te schaffen. Hierbij kun je BioBites en jezelf een handje helpen door een investering te doen van minimaal €29,-, hierbij investeer je ook in jezelf want je ontvangt 2 pakjes van élke smaak waardoor je €12,50 bespaart! Je kunt tot en met 15 augustus een investering doen via www.oneplanetcrowd.nl/project/biobites 

1 opmerking: